Gå til hovedindholdet

Hvor skal maden komme fra?

Hvis I har besluttet at etablere en madordning, er næste beslutning hvem, der skal tilberede den. 

Der er forskellige modeller for, hvor maden kan blive tilberedt, fx:

  • Helt eller delvist på skolen.
  • I et kommunalt centralkøkken.
  • Hos et cateringfirma/ekstern privat leverandør.

Hvis I vælger at få maden leveret fra en eksterne leverandør, kan I stille krav om, at maden lever op til principperne bag Måltidsmærket.

Hvilken model for madordning, der passer jeres skole bedst, afhænger blandt andet af:

  • Madordningens formål.
  • Skolen eller kommunens og personalets interesse og ambition for opgaven.
  • Hvilke økonomiske og personalemæssige ressourcer, der er på skolen og i kommunen.
  • Hvilke fysiske rammer der er på skolen herunder køkken- og spiseforhold.

Spørgsmål til jeres overvejelse:

  • Hvilke ordninger eksisterer der allerede i kommunen og på andre skoler?
  • Hvilke madtilbud ønsker I at tilbyde eleverne?
  • Vil I markedsføre jer med Måltidsmærket ved at følge principperne i Fødevarestyrelsens guide til sundere mad i skolen
  • Hvordan sikres fokus på smag?
  • Hvilken pris skal maden sælges til?
  • Hvilket bestillings-/betalingssystem ønskes?
MENU