Gå til hovedindholdet

Tips til en sundere arbejdsplads

Uanset om arbejdspladsen har en kantine eller ej, kan der være andre tiltag, der kan fremme sundere madvaner.

Hvis virksomheden går i gang med et projekt om sundhed og mad, kan det markeres med at lave en kampagneuge med store plakater og et udvalg af informationsaktiviteter. Ideen er at skabe synlighed og markere, at sund mad er noget, arbejdspladsen beskæftiger sig med. Arbejdspladser med kantiner kan bruge Måltidsmærket som inspiration til sundere måltider. 

Oplæg i frokostpausen eller på fyraftensmøder

Et oplæg eller en peptalk kan give medarbejderne generel viden om sund kost. Overskrifterne kan fx være:

  • Hvad er sund mad i hverdagen?
  • Hvorfor skal vi spise mere frugt og grønt?
  • Hvordan smører jeg en god madpakke?

Vælg en oplægsholder, der har erfaringer med at holde foredrag på arbejdspladser, og som har en god forståelse for medarbejdergruppen. Derudover er det også en god idé, at oplægsholderen får kendskab til kollegaernes og virksomhedens holdning til sund mad.

Det er vigtigt, at det ikke bliver et foredrag med løftede pegefingre. Arrangementet skal i stedet give konkrete handlemuligheder. Hvis det er et foredrag om madpakker, kan konsulenten vise forskellige eksempler på madpakker ud fra medbragte råvarer. Handler det om frugt og grønt, kan der serveres frugtspyd og udskårne grønsager.

Et oplæg kan ikke stå alene, men bør følges op af andre initiativer, for selvom I får mere viden om sund mad, er det ikke nemt at ændre på indgroede vaner.

Opskrifter

Uanset om der er en kantine eller ej, kan der ligge opskrifter fremme til medarbejderne i frokoststuen eller kantinen. Opskrifterne kan være på både kolde og varme retter, og valget af grønsager i opskrifterne kan følge årets gang.

Udstillinger og infostande

En informationsstand på et velegnet sted i kantinen eller frokoststuen kan bruges til forskellige pjecer og plakater.

Sukkerindholdet i mad, kager og slik kan synliggøres ved at arrangere en udstilling med sukkerknalder, der viser sukkerindholdet i de forskellige produkter. Få hjælp af en kostkonsulent til at lave en udstilling.

Bliv ved med at informere

Medarbejderne skal løbende mindes om arbejdspladsens projekt , også selvom der ikke er nye aktiviteter hele tiden. Brug de informationskanaler virksomheden har, lige fra intranet og personaleblad til informationsmøder og afdelingsmøder. Fortæl om det der er gang i, reklamer for det næste arrangement, eller efterlys gode ideer og forslag til aktiviteter.

MENU