Gå til hovedindholdet

Mad- og måltidspolitik

Forandringer tager tid, og derfor er der behov for, at man fastholder hinanden. I en mad- og måltidspolitik kan der fastsættes mål og formål med projektet, forankre det på arbejdspladsen og gøre det til en del af personalepolitikken.

Hvad er en mad- og måltidspolitik?

En mad- og måltidspolitik er et sæt fælles målsætninger om mad og måltider på arbejdspladsen. Politikken dækker både det, der spises, og rammerne for måltidet, fx kantinens indretning, spisepausens placering og længde.

Politikken skal være en konkret hjælp i det daglige, og derfor skal den både omfatte langsigtede og kortsigtede mål. Den skal derfor være handlingsorienteret, og resultater og effekter skal være synlige.

Hvad angår politikken om den mad der serveres, kan der tages udgangspunkt i Fødevarestyrelsens Måltidsmærke.

En sund kantine

Når arbejdspladsen skal have en sundere kantine, er det en forandringsproces. Det er vigtigt, at ledelsen tør træde i karakter og træffe nogle beslutninger for at fremme medarbejdernes sundhed.

For at forandringerne kan blive succesfulde, skal sundhed gøres til en del af arbejdspladsens værdigrundlag. Det kræver, at ledelsen går forrest.

Vi vælger selv, hvad vi vil spise, men udbuddet i kantinen styrer de valg, vi tager. Virksomhedslederne har derfor et ansvar for at gøre det sunde valg til det nemme valg på arbejdspladsen. 

Hvordan gør man?

Når der skal formuleres en mad- og måltidspolitik, kan arbejdspladsen lade sig inspirere af Måltidsmærkets retningslinjer for sundere mad på arbejdspladser og tage afsæt i fire konkrete trin:

  1. Sæt processen i gang.
  2. Formuler politikken.
  3. Afprøv og sæt politikken i gang.
  4. Fasthold og synliggør forandringerne.
MENU