Gå til hovedindholdet

Ny inspiration til handling – til folk over 65 år

Du kan selv gøre meget – hvis du vil blive ved med at klare dig selv. Fødevarestyrelsen lancerer inspiration til handling i en ny lille film af Anders Morgenthaler og på de nye sider om mad og sundhed rettet til borgere 65+ på Altomkost.dk/65.

Du kan selv gøre meget

En kort film med humor af Anders Morgenthaler, og opdateret materiale på Altomkost.dk/65 følger op på de supplerende kostråd til personer over 65 år. Materialet har fokus på, hvad man selv kan gøre for bedre at kunne klare sig selv længst muligt. Der er ofte tale om små justeringer, der kan gøre en stor forskel. 

Forebyggende indsats

Ved at sikre, at viden om mad og måltider, når så bredt ud som muligt, får borgere 65+ de bedre forudsætninger for at fastholde så god en funktionsevne og livskvalitet som muligt. Det sker for alle, at kroppens behov ændrer sig med alderen. For at opfylde kroppens ændrede behov kræves en øget opmærksomhed på madens indhold og sammensætningen af måltider. Ved at inspirere til handling ønsker Fødevarestyrelsen at lave en forebyggende indsats.

Protein er vigtigt 

Vi bliver flere og flere over 65 år – og vi lever i det hele taget længere. For at sikre at denne befolkningsgruppe kan opretholde en god hverdag så længe som muligt, kræver det en øget opmærksomhed på madens indhold af næringsstoffer for at opfylde kroppens ændrede behov med alderen. Blandt andet er protein vigtig for at opretholde muskelmassen, og data tyder på, at over halvdelen af de 65-75 årige ikke får protein nok. Med til billedet hører også at over 60% af de personer, der er fyldt 65 år er overvægtige, og dette kan give øget risiko for livsstilsygdomme. 

Læs mere på Altomkost.dk/65

Råd om mad når du er over 65

Supplement til De officielle Kostråd

Læs mere på andre sider

Rapport: Overvægt blandt 55-75-årige danskere – potentialer for at fremme sund kost og sundhedsadfærd. DTU Fødevareinstituttet

Rapport: Modelberegning bag kostråd til ældre over 65 år. DTU Fødevareinstituttet.

Kontakt 

Fødevarestyrelsens pressevagt, tlf.: 2284 4834, mail: presse@fvst.dk


MENU