Gå til hovedindholdet

Morgenmadsprodukter

Havregryn er det ernæringsmæssigt bedste morgenmadsprodukt, da det har et højt kostfiberindhold og et lavt indhold af sukker. Andre gode produkter er dem, der er mærket med Nøglehullet eller Fuldkornslogoet. Her er der stillet krav til et højt indhold af fuldkorn og et maksimumkrav til indholdet af sukker, fedt og salt.

Typer af müsli, som har et lavt indhold af sukker og fedt, er også udmærkede produkter. Andre morgenmadsprodukter indeholder en del fedt og sukker.

Nedenfor er en tabel med oversigt over forskellige produkters indhold af energi, tilsat sukker, kostfibre og fedt pr. 100 gram morgenmadsprodukt.

Energi
(kj)

Tilsat sukker
(g)

Kostfibre
(g)

Fedt
(g)

All Bran Regular

1383

22,0

15,0

2,0

Crüsli Chokolade

1930

30,0

6,0

17,0

Cheerios

1580

21,0

6,5

4,2

Cornflakes

1580

8,0

3,0

0,9

Frosties

1578

37,0

2,0

0,6

Guldkorn

1608

35,0

3,7

1,6

Havrefras

1577

9,0

 15,0

 6,7

Havregryn

1533

0

10,0

6,5

Müsli

1360-1920

0-32,0

 3,5-18,0

 4-20,0

Rice Krispies

1618

10,0

1,0

1,0

Special K classic

1586

17,0

2,5

1,5

MENU