Gå til hovedindholdet

Aktiv i sne og på is

Når det bliver rigtig vinter i Danmark, er der nye muligheder for fysisk aktivitet. Mange børn vil synes kælkning, skøjteløb og sneleg er sjovt, og det bliver kun sjovere af, at det ikke kan foregå hver dag.

Skøjteløb

Mange steder i Danmark åbnes der om vinteren skøjtebaner, der er åbent det meste af døgnet, uanset om det er frostvejr eller ej. Man kan enten tage sine egne skøjter med eller leje skøjter ved skøjtebanen. Tag hele familien med på skøjtebanen en søndag eftermiddag og medbring en termokande med noget varmt at drikke. Eller inviter venner og veninder til en aften på skøjtebanen i stedet for en tur på café.

Leg i sneen

Hvis der falder sne, er det oplagt med en lille sneboldkamp i haven eller på vej hjem fra skole og institution. Har man godt med tøj på, er det oplagt at udnytte sneen til nogle aktive timer udendørs.

Snemænd er velkendte, og større børn vil synes, det er sjovt at bygge kæmpestore snemænd eller måske mange små. I kan også bygge andre ting af sne, fx kan snebolde stables til en lygte, hvor I kan sætte et fyrfadslys i.

Kælkning

De fleste børn vil også være ellevilde efter at komme ud at kælke. Hvis det skal være vildere end den lille bakke i baghaven, kan du på Naturstyrelsens hjemmeside se en liste over gode kælkebakker i hele Danmark.

Sneaktiviteter for voksne

Sneskovling er måske en sur pligt, men det er også en god måde at få motion på. Prøv også at gå en tur i den snedækkede skov om aftenen. Sneen lyser op og skaber en helt særlig stemning.

Kan du stå på langrendsski er det oplagt at udnytte sneen. Naturstyrelsen trækker skiløjper op flere steder i landet, og nogle steder er de endda oplyst efter mørkets frembrud.

Læs mere på andre sider

Vinteraktiviteter, Naturstyrelsen

MENU