Gå til hovedindholdet

Aktiv sommerferie

Udnyt det dejlige vejr og den ekstra tid i ferien til at være mere fysisk aktiv.

Hvad enten du skal rejse til udlandet eller være hjemme i Danmark, er der masser af muligheder for at være mere fysisk aktiv i løbet af sommeren – og for at se nye sider af lokalområdet eller ferielokaliteten.

Hjemme

Skal du være hjemme i sommerferien, er det en oplagt mulighed for at lære lokalområdet at kende. Mange kommuner har foldere med cykel- og gåture, som ofte kan fås på biblioteket eller på nettet, og så er det bare at komme ud i det gode vejr.

Har du børn kan I finde en ny legeplads, som I kan cykle hen til – tag madpakker med og gør det til en udflugt.

Det kan også være, at du har et friluftsbad, en skov eller en strand i nærheden, hvor man kan tilbringe en aktiv sommerdag. I skoven er der mange overnatningspladser, hvor man kan overnatte gratis enten i telt eller i et shelter.

Har du en have er sommerferien en god anledning til at få ordnet det bed eller fjernet den busk, du længe har drømt om – og samtidig få masser af bevægelse.

I sommerhus eller rundt i Danmark

Sommerhuse ligger ofte tæt på strand og skov og giver dermed gode muligheder for at boltre sig i naturen. Er man på campingferie eller besøger familien i den anden ende af landet, er der også mange muligheder for at være aktiv.

Få en pause fra lange, varme bilture, tag cyklerne med og kør en tur ud i sommerlandet. Dansk Cyklistforbund har en række afmærkede ruter over hele landet.

Mange steder i Danmark kan man ved søer og åer leje kanoer for nogle timer eller et par dage og på den måde opleve landskabet fra en helt anden side.

I udlandet

Går turen ud af landet i sommerferien, er der også mange muligheder. Mange steder kan man leje cykler og på den måde komme let rundt. På en lang gåtur rundt i feriebyen ser man nye snørklede gyder og smukke udsigter.

Hvis du løber, er det en god idé at tage løbeskoene med på ferie og på den måde se en ekstra dimension af feriedestinationen. Ofte er morgenerne køligere og fredelige – perfekt til en lille løbetur.

På arbejde

Hvis du ikke har ferie, kan du udnytte, at der er mindre trafik, bedre vejr og mere tid i sommerperioden. Tag cyklen eller løb på arbejde, på den måde får du lidt ud af sommervejret, selvom du skal arbejde indenfor hele dagen. De lange lyse aftener er også gode til en gåtur, cykeltur eller løbetur.

MENU