Gå til hovedindholdet

Spring ud i foråret

Med foråret kommer lyset og varmen, forårsblomsterne og bladene på træerne. Mange mennesker føler, at de får mere energi om foråret. Benyt den ekstra energi til at komme ud i naturen og være fysisk aktiv.

Her får du idéer til, hvordan du kan øge dit aktivitetsniveau efter en mørk vinter, hvor du måske ikke har været så motiveret til at bevæge dig.

Lad bilen stå

Når vejret er bedre og vejene fri for sne, er det oplagt at finde cyklerne frem fra skuret. Foråret er en god anledning til at begynde at cykle til arbejde – så er det blevet til en vane inden efteråret, og dermed bliver det lettere at tage cyklen gennem vinteren.

Brug en eftermiddag sammen med børnene på at pudse, smøre og pumpe cyklerne og slut af med en god lang cykeltur i lokalområdet.

Efterhånden som dagene bliver længere og varmere, er det også mere oplagt at cykle eller gå til fritidsaktiviteter og andre gøremål.

Gå i haven

Om foråret er det igen tid til at gå i haven. Giv havearbejdet en ekstra skalle og få samtidig god fysisk aktivitet. Du kan også benytte det gode vejr til at hænge vasketøjet op udenfor i stedet for at tumble det. Det giver både mere fysisk aktivitet og er godt for miljøet.

Tag i skoven

Først anemoner og så nyudsprungne bøgetræer – der er mange grunde til at tage i skoven om foråret. Benyt lejligheden til en lang gåtur eller cykeltur i skoven og tag din partner, dine venner eller børn med.

Find en naturlegeplads, hvor børnene kan boltre sig, og pluk en lille buket anemoner med hjem. På Naturstyrelsens hjemmeside kan du finde oplysninger om skoven netop nu og foldere med kort over skove og naturlegepladser.

Nyd græsset

Hvis du ikke bor tæt på en skov, kan foråret være anledningen til at tage ned i den lokale park. Græsset bliver grønnere om foråret og lægger op til en fodboldkamp eller tumlen med børnene. Man kan også gå på jagt efter forårsblomster, erantis og vintergæk i krattet.

MENU