Gå til hovedindholdet

Til årstiden

Jordbær hører til sommeren, klementiner hører til julen, og grønne asparges hører til foråret og forsommeren. Sådan var det før i tiden.

Men i dag gør import fra udlandet det muligt at købe det meste frugt og grønt hele året. Alligevel er der mange gode grunde til at gå efter frugt og grønt fra den danske sæson.

God smag og billig pris

Smagen af solmodne hindbær og friske, grønne, søde ærter er noget, der hører sommeren til. Ligesom mange andre frugter og grønsager smager de bedst, når de høstes i sæsonen. Prisen følges heldigvis ad med smagen, så ved at købe årstidens frugt og grønt kan man spare penge.

Rige på vitaminer

Årstidens frugt og grønt er sprængfyldte med vitaminer og mineraler. Fx indeholder en nyopgravet kartoffel mere en dobbelt så meget C-vitamin som en gammel kartoffel, der har ligget opbevaret hele vinteren. Årstidens udbud giver også en naturlig variation, i det man spiser. Spiser man efter årstiden, vil man automatisk komme til at spise forskellige slags grønsager i løbet af året.

Tips til sæsonmad i Klimakogebogen

Miljø- og Fødevareministeriet har udgivet en kogebog med 12 lækre klimaretter fra gode, danske kokke. Opskrifterne, som du kan finde her på sitet, forener velsmag og sundhed med hensynet til klimaet. Alle opskrifter er ledsaget af oplysning om klimaaftrykket fra produktion af råvarerne til den pågældende ret. Opskrifterne er inddelt efter årstiderne, og du kan finde alle de lækre opskrifter under hver årstid.

Find gode opskrifter efter sæsonen

Opskriftsamlingen på Altomkost.dk består af en række velsmagende og nemme hverdagsmåltider, som kan inspirere dig og din familie til sunde måltider i hverdagen. Her kan du også lave en søgning med kriterier som fx ”sommer”, ”aftensmad” og ”nem og billig hverdagsmad”, og så får du en række, lækre opskrifter.

Læs mere på altomkost.dk

Opskrifter på altomkost.dk

MENU