Gå til hovedindholdet

Tilberedning af fjerkræ

Stegetiderne er vejledende. Alt fjerkræ skal gennemsteges. Kødet må ikke være rødt og kødsaften skal være klar.

Hele kyllingefileter stegt på panden

  • Dup kødet tørt med køkkenrulle.
  • Krydr med salt og peber.
  • Lad fedtstof, fx olie, blive varm på en pande ved god varme.
  • Læg kødet på panden, når fedtstoffet er varm nok.
  • Brun kødet 1 minut på hver side.
  • Skru ned til middel varme og steg kødet 8-10 minutter på hver side, til de er netop gennemstegt
  • Tag kødet af panden og kasser stegefedtet.

Kyllingefilet skåret i tern og stegt på panden

  • Skær kødet i 2 x 2 cm tern.
  • Krydr med salt og peber.
  • Varm fedtstof, fx olie, op på en pande.
  • Steg kødet ca. 10 minutter til det er gyldent og gennemstegt.
  • Vend rundt i det under stegning.
  • Tag kødet fra panden.

Kyllingeunderlår stegt i ovn

  • Læg kyllingelårene på bagepapir i en bradepande.
  • Krydr med salt og peber.
  • Stil dem i forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 45 minutter.
  • Tjek at de er gennemstegt, ved at se om kødet let løsner sig fra benet, og saften, der løber fra, er klar.
MENU