Gå til hovedindholdet

Opbevaring af fisk

Fisk bliver let angrebet af bakterier, der fordærver kødet. Derfor kan de holde sig i kortere tid end fx svine- og oksekød. Af den grund er det vigtigt at opbevare fisk så koldt som muligt.

Fiskepålæg

Fiskepålæg på dåse skal altid pakkes om, når dåsen er brudt. Ellers kan du risikere, at metal fra dåsens kant bliver overført til maden, hvilket kan give madforgiftning.

Frysning af fersk fisk

Hvis du vil fryse fersk fisk, så pak altid fisken om, før den fryses. Det er ikke sikkert, at den oprindelige emballage tåler kulden.

Frys fisk til sushi

Hvis du laver sushi af rå fisk derhjemme, skal du altid sørge for at fryse den ferske fisk ved minus 20 grader i et døgn, hvis den ikke tidligere har været frosset. På den måde er du sikker på, at eventuelle parasitter er slået ihjel. Spørg om fisken har været frosset, hvis du spiser sushi på en restaurant.

Læs mere på andre sider

2 gange om ugen

MENU