Gå til hovedindholdet

Madpakker

Mens vi er på arbejde eller uden for hjemmet, spiser vi ca. 1/3 af dagens mad. Madpakken og mellemmåltiderne skal holde dig kørende hele dagen. En sund og lækker madpakke giver energi, mæthed og velvære i hverdagen. Den gavner helbredet og koncentrationsevnen, og gør det lettere at holde vægten.

Madpakken – kræver lidt planlægning

Det skal som regel gå hurtigt med at smøre madpakken. Med lidt planlægning kan det blive nemmere at få lavet en sund madpakke. Vigtigst er det, at der er fyldt op i køleskabet med gode ting til madpakken.

Husk at tænke på madpakken, når du køber ind. Med madpakkehånden kan du få hjælp til at huske det hele. Den sætter fokus på, at der skal være fem ting i madpakken:

  • Grønt
  • Brød
  • Pålæg
  • Fiskepålæg
  • Frugt.

Indpakning

Det er vigtigt, at maden er pakket ordentlig ind, for at undgå at ikke alle anstrengelserne går til spilde.

Rester fra dagen før

Det er en god idé at tænke på madpakken, når man laver aftensmad – kan man stege et par ekstra kyllingelår eller frikadeller til madpakken og lave en større portion råkostsalat til at tage med?

Madpakken til børn

Mindre børns appetit kan svinge rigtig meget. Nogle dage spiser de meget, og andre næsten ingenting. Det er vigtigt, at maden hver dag passer til den gode appetit. Der må hellere komme noget retur, end der må være for lidt.

For mindre børn er det vigtigt, at madpakken er nem at spise, den må gerne se lækker ud og også indeholde en lille overraskelse. Det kan være et stykke pizza, lidt udskåret eller tørret frugt og nødder. Eller måske en farverig serviet.

Det er en god idé at have en madpakke, der kan deles op og spises over flere gange.

Teenagere kan have tendens til at springe frokosten over, men er de med til at lave den, er der større sandsynlighed for, at de spiser den.

Madpakken til voksne

De fleste voksne har en halv time til at spise og adgang til både kniv og gaffel. Kostundersøgelser viser, at mænd og kvinder spiser for lidt frugt og grønt og netop middagsrester så som grønsagsretter og salater er en nem måde at spise flere grønsager på.

MENU