Gå til hovedindholdet

Sådan skal du gå på slankekur

Alt om kost har taget kampen op med overvægten og giver gode råd til hvordan du får vægten ned – og holder den nede.

Januar har fået godt fat, og bukselinningen truer med at nedlægge arbejdet oven på decembers mange hyggelige stunder. Men hvilke redskaber, kan du bruge til at vurderer om du har brug for at tabe dig? Og hvordan får du i det hele taget begyndt på projekt livsstilsændring? Hvordan vedligeholder du vægttabet? Eller hvad gør du hvis dit barn er overvægtigt, men du ikke selv er?

Alt om kost har samlet en lang række fakta om overvægt og gode råd til hvordan du slanker dig og holder vægten nede ved at tænker over hvad - og hvordan - du spiser, samt gode råd til hvordan du får mere motion ind i hverdagen.

Overvægt er videnskabeligt mysterium

Flere og flere bliver overvægtige. Næsten halvdelen af den voksne befolkning i Danmark er overvægtige, og heraf er omkring 13 % af befolkningen svært overvægtige. Videnskaben har endnu ikke knækket koden til hvorfor det forholder sig sådan, men noget tyder på at også genetik, og psykiske årsager supplerer de dårlige spisevaner. Dog er det et ufravigeligt faktum, at vi bliver overvægtige hvis vi spiser og drikker mere end vi forbruger.

Slankekure er en opgave for myndighederne

Kontorchef Else Molander fra Fødevarestyrelsen, fortæller at det er vigtigt, at myndighederne forholder sig til overvægt og slankekure:

”Der er næsten igen grænser for antallet af forslag, der byder sig, når du søger efter løsninger til at komme af med de ekstra kilo. Det meste virker – på kort sigt hvis du gennemfører kuren –men det er svært at vedligeholde det opnåede vægttab. Men det er ikke alle forslag, der er gode for dig og dit helbred. I Fødevarestyrelsen har vi viden og erfaringen til at skille skæg fra snot, og det er en af vores vigtigste opgaver, at dele dette med befolkningen.”

Kontakt

Puk Ingemann Holm, Ernæringsfaglig medarbejder, Fødevarestyrelsen, Tlf.: 7227 6900.


MENU