Gå til hovedindholdet

Erhvervsskole tog en bid af Nøglehullet

EUC Nord er frontløber, når det gælder sund kantinemad.

Fisk, grønsager og frugt fylder for lidt på tallerkenen hos mænd med korte uddannelser. Det viser et studie af de kortuddannedes måltidsvaner, som DTU Fødevareinstituttet har lavet for Fødevareministeriet. Derfor har EUC Nord nu taget kampen op og har indført Fødevareministeriets nøglehulsmærkede retter i kantinen. Det betyder, at maden nu indeholder mindre salt, sukker og fedt og mere fuldkorn og fibre.

Stolt køkkenchef

Nøglehulscertificeringen blev fejret i en festklædt kantine pyntet op med Nøglehulsplakater og -pjecer. Der var besøg fra Kost- og Ernæringsforbundet, Hjerteforeningen og Fødevarestyrelsen, der alle er med i Måltidspartnerskabet og derfor har haft del i projektet med nøglehulscertificeringen.

Med sig havde Fødevarestyrelsen også et certifikat, der blev overrakt til den stolte køkkenchef Pia Kaalund Andersen, der har været en af drivkræfterne bag implementeringen af Nøglehullet på EUC Nord.

Måltidspartnerskabet, der består af 13 partere fra blandt andet erhvervet og detailhandlen, er gået i gang med at støtte nøglehulscertificering af kantinerne på mere end 30 af landets erhvervsskoler for ad den vej at øge tilgængeligheden af sundere måltider for skolernes elever.

Elever er glade for frokosten

Den sundere kantinemad hitter blandt tømrelærlinge og ernæringsassistentseleverne på EUC Nord. Det bekræfter Søren Bragt, der læser HTX og Thomas Storm, der går på grundforløbet til tømrer.

"Det er vigtigt for mig, at kantinen serverer mad, der er god og sund for mig," fortæller Søren Bragt.

På menuen til lanceringen var der sandwich, vand, flere salater og udskåret frugt til dessert.

Kontakt

Fie Nehammer, akademisk medarbejder, Fødevarestyrelsen, tlf.: 7227 6900.


MENU