Gå til hovedindholdet

Ny rapport om erfaringer med økologisk omlægning

Hovedresultaterne fra rapporten viser bl.a., at det økologiske spisemærke har en række styrker og virker som en løftestang for økologien.

NIRAS har undersøgt for Fødevarestyrelsen, hvad der skal til for at støtte køkkenledere, beslutningstagere og uddannelsesinstitutioner med at fremme økologien. Rapporten beskriver en række muligheder, behov og potentialer i forhold til at fremme økologien.

Rapporten fremhæver, at det økologiske spisemærke opleves som et kvalitetsstempel og et positivt brand, der sikrer naturlige milepæle undervejs i omstillingen til økologi.

Behov for indsatser der forankrer 

Undersøgelsen peger på, at målgrupperne ikke efterlyser flere redskaber til at fremme økologien, men oplever at der er behov for indsatser, der kan bidrage til at eksisterende redskaber forankres. 

Rapporten fremhæver at digitale platforme er centrale for at fremme økologien, og det kan jo bl.a. være hjemmesiden www.økologisk-spisemærke.dk.  Derudover fremhæves vigtigheden af fysiske møder mellem de, der arbejder med økologien, for at erfaringsudveksle og idéudvikle.

Pjecer og rapporter 

Erfaringsopsamling mht. redskaber og undervisningsmateriale til økologi i offentlige køkkener, NIRAS for Fødevarestyrelsen

Læs mere på andre sider

www.økologisk-spisemærke.dk


MENU