Gå til hovedindholdet

Nyt undervisningsmateriale til De officielle Kostråd

I det nye undervisningsmateriale om de reviderede kostråd er der både teori og især masser af opgaver, der skal løses både ved at bruge hovedet og hænderne. Opgaverne lægger op til både dialog i klassen og gruppearbejde.

Undervisningsmaterialet består af en række sjove og involverende opgaver, der alle tager udgangspunkt i de reviderede officielle kostråd.

Materialet er bygget op som et samspil mellem viden og opgaver. På den måde får eleverne både øget deres teoretiske viden om sundhed og prøvet denne viden af i praksis.

Opgaveorienteret undervisningsmateriale omkring de officielle kostråd

Opgavesamlingen består af dias i PowerPoint. Alt efter emne for undervisningen og klassens behov, kan du frit vælge at bruge det hele eller kun dias til et enkelt af rådene.

Opgaverne er målrettet 5.-6. kl. og opfylder først og fremmest fagmålene for hjemkundskabsundervisningen. Endvidere er det angivet ud for opgaverne, når de også dækker fagmålene for matematik, dansk, biologi eller andet fag.

Kostråd og madglæde

De officielle kostråd bygger på solid forskning, hvor der er fundet en sammenhæng mellem mad og sundhed. Undervisningsmaterialet skal gerne styrke eleverne i at kæde mad og sundhed sammen med nydelse, nysgerrighed, glæde og udfordringer.

Der er også udarbejdet en lærervejledning - den vil blive lagt op om kort tid.

Brug undervisningsmaterialet sammen med den gratis pjece ”De officielle kostråd”.

Kontakt

Tove Vestergaard, Ernæringsfaglig medarbejder, Fødevarestyrelsen, Tlf.: 7227 6900.


MENU