Gå til hovedindholdet

Meld skolen til Smagens Dag

Er det surt, sødt, salt, bittert – eller måske noget helt femte - umami?

Nysgerrigheden er vagt, og børnene er godt i gang med at undersøge, hvor og hvordan de møder og kan bruge grundsmagene i den mad, de putter i munden.
Sådan har mange elever oplevet Smagens Dag gennem de sidste mange år – og i år er det onsdag den 26. september 2012.

Børnene får udviklet deres evne til at smage

Som sædvanlig er der et nyt pædagogisk og gennemarbejdet undervisningsmateriale, målrettet 4.-7. klasse med særligt fokus på hjemkundskab. Materialet er også velegnet til valgfag i hjemkundskab. Materialet består af 7 workshops, lige til at gå til.

Målet er at eleverne arbejder med smagens fem grundsmage: sødt, surt, salt, bittert og umami. I år er der især fokus på råvarer, der indeholder umami-smagen.

Gratis undervisningsmateriale

Du klikker blot ind på www.smagensdag.dk. Det er gratis at melde din skole til Smagens Dag og gratis at bruge det nye undervisningsmateriale. Du sørger selv for øvrige materialer til Smagens Dag. Hvis du har mulighed for at finde en gæstelærer, som du kan invitere til Smagens Dag på din skole, er det også en god idé. Det kan være en kok, en slagter, en bager eller en anden fagperson, der brænder for at arbejde med børn i den gode smags tjeneste. Skolen afholder selv eventuelle udgifter til gæstelærer.

Kontakt

Tove Vestergård, Ernæringsfaglig medarbejder, Fødevarestyrelsen, Tlf.: 7227 6900.


MENU