Gå til hovedindholdet

Madklassen

Undervisningsmaterialet Madklassen er udviklet af Fødevarestyrelsen sammen med skolelærere. Madklassen handler om blandt andet sund mad og god køkkenhygiejne og er tiltænkt elever på 5.-7. klassetrin til brug i madkundskab samt tværfagligt i fx dansk og natur/teknik eller biologi.

Formålet med Madklassen er:

  • At sætte fokus på behovet for sund og varieret kost
  • At give børn og unge lyst til selv at lave og spise sund mad
  • At vejlede om mærkning af fødevarer
  • At sætte fokus på god hygiejne i køkkenet

Materialet er inddelt i seks kapitler:

  • Sund mad er godt for dig
  • Frugt og grønt
  • Krop og motion
  • Sukker
  • Læs på mærkerne
  • Husk god køkkenhygiejne

Der er opgaver til sidst i hvert kapitel.

Nedenfor finder du link den samlede publikation Madklassen samt separate pdf'er med hver af de seks kapitler.

Du kan også teste din viden i denne quiz, som blandt andet omhandler de emner, som Madklassen handler om. 

Undervisningsmateriale

Madklassen

MENU