Gå til hovedindholdet

Opskrifter for professionelle

Rugbrødsmadder med forskellige slags pålæg - Vuggestue

Opskrift til 20 vuggestuebørn

Rugbrødsmadder med forskellige slags pålæg - Vuggestue

Du skal bruge

Blomkålssalat

½-¾ hoved blomkål, 250 g renset vægt
½ stilk bladselleri, 25 g renset vægt
1 æble, 90 g renset vægt
200 g vindruer, renset vægt
½ dl yoghurt 10 %
½ tsk. mayonnaise 80 %
Citronsaft, sukker og salt til tilsmagning

Kyllingeleverpostej

250 g kyllingelever
25 g løg, renset vægt
1 spsk. hvedemel
1½ æg
1 dl olie
1¼ dl letmælk
½ spsk. groft salt
Peber
100 g syltet rødbede

Pålæg

300 g torskerognsfrikadeller
300 g makrel i tomat
200 g kiwi
100 g rosin

Tilbehør

900 g mørkt fuldkornsrugbrød uden kerner

Pynt

40 g mayonnaise 80 %
40 g remoulade 37 %

Sådan gør du

Blomkålssalat med æble, druer og blegselleri

Skyl alle grønsager og frugter grundigt.

Skær blomkålen i små buketter. Til vuggestuebørn skal de være meget små. Skyl dem i koldt vand.

Skær bladsellerien i små stykker på 1 cm. I små tern til vuggestuebørn.

Skær æblerne i små tern.

Skær druerne i små kvarte. Eventuelle kerner fjernes.

Blomkål, druer, æbler og bladselleri blandes godt.

Lav dressingen ved at røre yoghurt og mayonnaise sammen og smage til med citronsaft, sukker og lidt salt. Bland dressingen i salaten.

Kyllingeleverpostej

Optø leveren, og skær den i mindre stykker.

Kom lever og løg skåret i mindre stykker i en foodprocessor eller blender og miks det sammen.

Kom de øvrige ingredienser i og miks dem til en jævn masse.

Fordel levermassen i smurte brødforme eller aluforme.

Bag leverpostejen i ovnen ved 180 grader i 1-1 ¼ time. Temperaturen i midten skal være mindst 75 grader.

Opdateret
MENU