Gå til hovedindholdet

Opskrifter for professionelle

Ovnbagt fisk med spinatsovs, ris og tomat-majssalat - Vuggestue

Opskrift til 20 vuggestuebørn

Ovnbagt fisk med spinatsovs, ris og tomat-majssalat - Vuggestue

Du skal bruge

1,35 kg laksefilet, renset vægt
Groft salt
Peber

600 g naturris, rå

Spinatsovs

2 stk. porre, 250 g, renset vægt
1 fed hvidløg
1 spsk. olie
1 kg spinat, hakket og frosset
2 dl vand
2 spsk. majsstivelse
3 dl fløde, 9 %
Groft salt
Peber
Evt. reven muskatnød

Tomat-majssalat

6 tomater
1 lille Peberfrugt, grøn, 90 g renset vægt
280 g majskerner, optøet fra frost
4 g ingefær, frisk
½ fed hvidløg
1 ¾ spsk. olie
¾ spsk. æble- eller hvidvinseddike
¾ spsk. sukker
¾ spsk. sød chilisovs på flaske

Sådan gør du

Skær laksen ud i 20 passende stykker.

Fordel laksen i en bradepande beklædt med bagepapir.

Drys fisken med salt og peber.

Bag laksen i ovnen ved 180 grader i ca. 15-20 min. til laksekødet har skiftet farve.

Ris med spinatsovs

Kog risene efter anvisningen på emballagen.

Rens porrerne grundigt, og skær dem i tynde ringe. Hak hvidløget fint.

Porre og hvidløg svitses i olie i en gryde i 4-5 min. Tilsæt spinat og vand, og lad det hele koge op under låg.

Skru ned og damp spinatblandingen ved svag varme i ca. 5 min. Tilsæt evt. mere vand.

Rør majsstivelsen ud i fløden, og rør det i spinatblandingen. Kog kort igennem.

Smag til med salt og peber, og evt. reven muskatnød.

Ris og spinatsovs serveres hver for sig.

Tomat-majssalat

Skær tomater og peberfrugt i små tern. Tilsæt de optøede majskerner til tomatblandingen.

Hak det rensede ingefær og hvidløg fint. Tilsæt de øvrige ingredienser til dressingen, og bland dem godt.

Vend dressingen i tomat-majs-blandingen.

Tips

Fisken kan drysses med blå birkes, inden den bages eller den kan smøres med et tyndt lag fint hakket dild eller persille rørt op i lidt olie, inden den bages.

Opdateret
MENU