Gå til hovedindholdet

Opskrifter for professionelle

Marineret kyllingelår med couscoussalat

Opskrift til 10 personer

Marineret kyllingelår med couscoussalat

Du skal bruge

20 kyllingeunderlår 
25 g ingefær 
100 g løg (1 stort) 
2 dl tomatpuré 
3 tsk. garam masala, blandingskrydderi eller karry 
1 dl citronsaft 
4 fed hvidløg 
1 spsk. olie 
1 tsk. groft salt, smag til med friskkværnet peber 
¾ kg couscous, rå (fuldkorn) 
300 g forårsløg (ca. 15 stk.) 
750 g tomater (6 store) 
400 g rød peberfrugt (4 stk.) 
400 g gul eller grøn peberfrugt (4 stk.) 
½-1 stort bdt. persille 
½ bdt. mynte 
3 dl citronsaft (saft fra 6-7 citroner) 
¾ dl olie 
¾ spsk. spidskommen, stødt 
3-4 tsk. groft salt
Smag til med friskkværnet peber

Sådan gør du

Kom ingefær, løg i kvarte og de øvrige ingredienser til marinaden i en blender eller foodprocessor og miks det sammen. Vend kyllingelårene i marinaden og læg dem på bagepapir i en bradepande.

Stil bradepanden i ovnen ved 200 grader i ca. 40 min. Tjek at kyllingelårene er gennemstegte ved at se, om kødsaften er klar, og at kødet nemt løsnes fra benet. 

Tilbered couscousen efter anvisning på emballagen. Snit forårsløgene i skiver og skær tomater og peberfrugterne i tern. 

Bland afkølet couscous, grønsager, hakkede krydderurter, citronsaft, spidskommen og olie. Smag til med salt og peber.

Tips

Marinaden kan ændres til 1½ dl sojasauce, 4 spsk. reven ingefær, salt og peber ? eller en barbecuemarinade af 2 dl færdig barbecuesauce og 1 dl appelsinsaft eller juice.

Couscous kan sættes i blød i varm gulerodssaft, rødbedesaft eller æblejuice i stedet for i vand. Det giver en anden smag og farve.

Opdateret
MENU