Gå til hovedindholdet

Opskrifter for professionelle

Laksespyd med sataysovs, hvidkålssalat og ris

Opskrift til 10 personer

Laksespyd med sataysovs, hvidkålssalat og ris

Du skal bruge

20 træspyd 
800 g laksefilet uden skind, altså 40 g pr. spyd 
3 spsk. revet frisk ingefær 
1 spsk. olie 
1 dl sojasauce 
¾ dåse light kokosmælk (300 g) 
1 ½ dl fiskebouillon 
1 ½ spsk. citronsaft
7 halve usødede ferskner fra dåse (300 g drænet vægt) 
¾ dl grov peanutbutter 
1 spsk. rød karrypasta 
3 spsk. fishsauce eller sojasauce 
500 g hvidkål (½ lille) 
200 g appelsiner (1-2 stk.) 
375 g æble (4 stk.) 
2 spsk. citronsaft 
1 spsk. olie 
1-2 tsk. groft salt, smag til med friskkværnet peber 
50 g mandler i flager eller hakkede 
900 g rå naturris, brune eller parboiled ris. Svarer til 225 g tilberedt ris pr. portion.

Sådan gør du

Læg træspyddene i koldt vand ca. 1 time.

Riv ingefær. Bland ingredienserne til marinaden. Skær laksen i ca. 7 cm lange og 1 ½ cm tykke stykker.

Vend fisken i marinaden og stik den på spyd. Læg spyddene på bagepapir på en bageplade. Stil pladen i ovnen ved 225 grader ca. 15 min. Tjek at de er gennemstegte.

Kog kokosmælk, bouillon, citronsaft, ferskner, peanutbutter, karrypasta og fishsauce i en gryde i 3-4 min. Blend saucen og smag den til.

Snit hvidkål fint. Bland den med halve appelsinbåde og æbler i tynde både.

Bland citronsaft og olie og smag til med salt og peber. Vend det i salaten. Pynt med mandler.

Server med ris.

Tips

Saucen kan serveres kold eller varm. Kom eventuelt afkølet sauce i små plastikbægre.

Laksen kan erstattes med kylling.

Citron kan bruges som pynt og som smagsfremmer.

Opdateret
MENU