Gå til hovedindholdet

Opskrifter for professionelle

Karrylinsesuppe med kartofler, persillerødder med tilbehør - Vuggestue

Opskrift til 20 vuggestuebørn

Karrylinsesuppe med kartofler, persillerødder med tilbehør - Vuggestue

Du skal bruge

1450 g persillerod, renset vægt
600 g kartofler, renset vægt
3 ½ løg, 185 g renset vægt
6 ½ spsk. olie
1 ¾ spsk. karry
350 g tørrede røde linser
3,5 liter bouillon
Groft salt og peber

Tilbehør

300 g yoghurt, 10 %
500 g laksefilet
900 g flutes

Sådan gør du

Skær persillerødder og kartoflerne i skiver og hak løgene.

Svits grønsagerne i olien i en gryde. Kom karry i, og svits det kort med.

Tilsæt linser og bouillon. Lad suppen koge ca. 30 min. under låg.

Miks suppen jævn med en blender eller foodprocessor. Smag til med salt og peber.

Damp laksen i ovnen ved 200 grader i 15 min. Pluk laksen i små stykker.

Server suppen med yoghurt og dampet laks.

Tip

Server evt. hakket persille eller klippet purløg til suppen sammen med topping og brød nedenfor.

Halvdelen af persillerod mængden kan udskiftes med blomkål.

Opdateret
MENU