Gå til hovedindholdet

Opskrifter for professionelle

Fuldkornssnegl med æbler, dadler og nøddecreme

Opskrift til 10 personer

Fuldkornssnegl med æbler, dadler og nøddecreme

Du skal bruge

25 g gær 
1 dl vand, lunkent 
2 dl surmælksprodukt, maks. 1,5 % 
1 tsk. groft salt 
275 g fuldkornshvedemel (4 ½ dl) 
250 g hvedemel (4 dl) 
75 g hasselnødder (ca. 1 ¼ dl) 
1 spsk. olie 
100 g æble (1 stort) 
40 g dadler (ca. ¾ dl) 
Smag til med kanel, ca. 2 spsk. 
Evt. vanilje eller kardemomme
Sammenpisket æg, surmælksprodukter eller vand til pensling

Sådan gør du

Gæren smuldres i vandet, hvorefter resten af ingredienserne tilsættes dejen. Tilsæt mere mel, hvis dejen er for våd. Dejen sættes til hævning et lunt sted ca. 1 time.

Hasselnødderne lægges på bagepapir i ovnen ved 200 grader i ca. 10 min. De skal ud af ovnen, når de er gyldne. De må ikke blive brændte.

Blend hasselnødder med olie, til de får en smøragtig konsistens.

Dadler og æble blendes også og tilsættes hasselnøddesmørret. Smag til med kanel. Der kan tilsættes vanilje eller kardemomme efter smag.

Dejen rulles ud til en stor tynd plade, ca. 35 × 40 cm. Fyldet spredes ud på pladen, og den rulles sammen, hvorefter man skærer sneglene i ca. 1 cm tykke skiver.

Sættes til hævning i ca. 30 min. Herefter pensles sneglene og bages ved 200 grader i ca. 15 min.

Tip

Brug evt. mandler i stedet for hasselnødder.

Brug evt. rosiner i stedet for dadler.

Opdateret
MENU