Gå til hovedindholdet

Opskrifter for professionelle

Æggekage med kartofler, broccoli og pynt, hertil rugbrød - Vuggestue

Opskrift til 20 vuggestuebørn

Æggekage med kartofler, broccoli og pynt, hertil rugbrød - Vuggestue

Du skal bruge

1 ½ kg kogte kartofler
450 g broccoli, renset vægt
135 g hvedemel (2 ¼ dl)
1 tsk. groft salt
Peber
2 ¼ dl letmælk
3 ½ spsk. olie
13 æg
450 g hytteost, 5 %

Pynt

4 tomater, 300 g
1 agurk

Tilbehør

½ skive mørkt fuldkornsrugbrød uden kerner pr. barn, ca. 500 g
60 g plantemargarine, 80 %

Sådan gør du

Skær kartoflerne i tern.

Skær broccolien i små buketter og stokken i små tern. Kog broccolien i letsaltet vand i 4-5 min. Afdryp broccolien i en sigte.

Kom mel, salt og peber i en skål. Rør mælken og olie i lidt efter lidt.

Tilsæt æg og hytteost, og pisk blandingen let sammen.

Vend forsigtigt kartofler og broccoli i.

Hæld blandingen i smurte ovnfaste fade og bag æggekagen midt i ovnen ved 180 grader i ca. 40 min. Tjek, at centrumtemperaturen er på mindst 75 grader.

Som tilbehør skæres tomater I både og agurk i skiver. Tilbehør anrettes i små skåle.

Opdateret
MENU