Gå til hovedindholdet

Wokret med kylling, persillerod og sukkerærter

Nøglehulsmærket opskrift til 4 personer

Wokret med kylling, persillerod og sukkerærter

Du skal bruge

300 g (rå vægt) fuldkornsris fx natur- eller bruneris

Wokret

500 g kyllingebrystfilet
2 løg
2 persillerødder, 4 gulerødder eller ½ rodselleri, ca. 300 g renset vægt
1½ spsk. olie
2 tsk. karry
1 dåse light kokosmælk, 400 g
1 dl sojasovs
2 spsk. lime- eller citronsaft
2 tsk. sukker
300 g sukkerærter eller fine ærter, evt. fra frost
2 tsk. majsstivelse
½ dl vand
Pynt: Evt. 1 tsk. rød friskhakket chili og 1 lime

Sådan gør du

Kog risene efter anvisningen på emballagen, men uden salt, da resten af retten giver smagen.

Skær kyllingefileterne i strimler ca. 1 x 1 x 5 cm.

Hak løgene, skær persillerødderne i stave, nip sukkerærterne, hvis du bruger friske.

Varm en wok eller stegegryde op med olien. Tilsæt løg og persillerødder. Lynsteg dem 2-3 min. Kom karry ved og steg det kort med. Tilsæt kokosmælk, sojasovs, limesaft og sukker og kog op. Tilsæt kylling og sukkerærter. Kog retten igennem 5 min. mens der røres rundt i den. Udrør majsstivelsen i vand og rør det i. Kog kort igennem. Tjek at kyllingekødet er kogt igennem. Pynt evt. med chili og limebåde.

Tip

I stedet for kyllingebryst kan du lave retten med wokstrimler af skinkeinderlår.

Undgå madspild

Har du en rest af kokosmælk tilovers, kan du fryse den ned i en fryseegnet beholder. Holdbarheden er ca. 3 mdr. ved minus 18 grader.

Gulerødder, persillerødder og rødbeder kan holde sig 2-3 uger i køleskabets grønsagsskuffe. Pak dem i plastposer.

Opdateret 27.08.2012
MENU