Gå til hovedindholdet

Tortillas med bønner og guacamole

Nøglehulsmærket opskrift til 4 personer

Tortillas med bønner og guacamole

Du skal bruge

2 løg
4 gulerødder
6 stilke bladselleri, ca. 200 g renset vægt
400 g modne tomater, gerne blommetomater eller 1 dåse flåede, hakkede tomater
2 spsk. olie
2 dåser kidneybønner, ca. 450 g afdryppet vægt
evt. ½ dl vand
2 fed hvidløg
2 tsk. mild chili-krydderiblanding
1 tsk. groft salt
peber

Guacamole

2 avocado
3 forårsløg
½-1 frisk jalapenochili eller 2 tsk. syltet
1 lille tomat
1 fed hvidløg
½ tsk. groft salt

Desuden

8 medium fuldkornstortillas
½ romaine- eller 1/3 icebergsalat, ca. 100 g renset vægt
evt. 1 lime

Sådan gør du

Hak løgene. Riv gulerødderne. Snit bladsellerien. Skær tomaterne i tern. Svits løg, gulerødder og bladselleri et par min. i olie. Tilsæt bønnerne og svits dem med, de må gerne mose ud. Tilsæt tomater, evt. vand, hvidløg, krydderiblanding, 1 tsk. salt og peber. Kog det hele sammen 10 min. under låg. Rør i det et par gange undervejs.

Kom avocadokødet i en blender eller foodprocessor. Snit forårsløgene. Kom forårsløg, renset chili, tomat i mindre stykker og presset hvidløg i. Mix det hele sammen. Krydr med ½ tsk. salt.

Lun pandekagerne efter anvisning på emballagen. Smør et lag guacamole på. Fordel salat over og kom bønnesovs over. Rul sammen. Server med resten af salaten og evt. limebåde.

Tips

Du kan også bruge tørrede kidneybønner. Udblød 225 g tørrede kidneybønner 10-12 timer i koldt vand tildækket. Hæld vandet fra. Kog dem i friskt og usaltet vand 45-60 min. Afdryp dem i en sigte. Du kan krydre retten med 1 tsk. ekstra groft salt, hvis du bruger de hjemmekogte bønner, da bønner fra dåse er tilsat salt.

Opdateret 27.08.2012
MENU