Gå til hovedindholdet

Tomatsuppe med kartofler og kikærter

Nøglehulsmærket opskrift til 4 personer

Tomatsuppe med kartofler og kikærter

Du skal bruge

2 løg
5 kartofler
1 rød peberfrugt
1 tsk. olie
2 dåser flåede tomater, 800 g
1 fed hvidløg
7½ dl grønsagsbouillon
1 dåse kikærter, ca. 230 g afdryppet vægt
½ tsk. groft salt
peber

Topping

basilikumblade til pynt
100 g græsk yoghurt 0,2% eller andet surmælksprodukt maks. 0,7% fedt
4 tsk. grøn pesto

Tilbehør

300 g fuldkornsbrød. Med fuldkornslogo eller nøglehulsmærket

Sådan gør du

Hak løgene. Skær skrællede kartofler i mindre stykker. Skyl peberfrugten og skær den i mindre stykker.

Svits løg, kartofler og peberfrugt i olien i en gryde 3-4 min. Tilsæt flåede tomater, finthakket hvidløg, bouillon og kikærter. Kog suppen under låg ca. 20 min.

Mix suppen jævn i en blender eller foodprocessor eller brug en stavblender. Krydr med ½ tsk. salt og peber og giv suppen endnu et opkog. Pynt med skyllet, afdryppet og hakket basilikum og yoghurt ved servering.

Skyl basilikumbladene og kom dem i en blender sammen med tern af parmesanost, pinjekerner, hvidløg og olie. Blend til pestoen er jævn. Smag til med citronsaft, ¼ tsk. salt og peber.

Pestoen smøres på fuldkornsbrød, som spises til suppen.

Tips

Persille kan anvendes i stedet for basilikum.

Pinjekerner kan udskiftes med mandler.

Pestoen kan også købes færdiglavet. Beregn 1 dl eller 6 spsk. færdiglavet pesto.

Du kan bruge tørrede kikærter eller hvide bønner. Udblød 100 g tørrede kikærter eller hvide bønner 10-12 timer i koldt vand tildækket. Hæld vandet fra. Kog dem i friskt og usaltet vand 45-60 min. Afdryp dem i en sigte. Du kan krydre retten med ½ tsk. ekstra salt, hvis du bruger de hjemmekogte, da kikærter fra dåse indeholder salt.

Du kan udbløde og koge en stor portion kikærter eller hvide bønner og fryse dem. De kan holde sig ca. ½ år ved minus 18 grader.

Undgå madspild

Hvis du har en rest af suppen tilovers, kan du sætte den i køleskabet lige så snart I er færdige med at spise. Retten kan opbevares tildækket i køleskabet et par dage. Varm retten godt igennem inden servering.

Opdateret 27.08.2012
MENU