Gå til hovedindholdet

Thaisalat med krydret kød og mango

Nøglehulsmærket opskrift til 4 personer

Thaisalat med krydret kød og mango

Du skal bruge

300 g fuldkornsnudler eller -spagetti
4 forårsløg
400 g hakket okse-, svine- eller kyllingekød, maks. 10% fedt 
1 spsk. olie
5 spsk. sojasovs
1 tsk. sambal oelek
1-2 fed hvidløg
2 spsk. ingefær

Desuden

1 mango, 8 blommer, 4 ferskner eller nektariner
4 gulerødder
3 tomater
1 agurk

Marinade

2-3 spsk. lime- eller citronsaft
1 spsk. fiske- eller sojasovs
evt. 3 spsk. friske korianderblade eller hakket persille
3 spsk. uristede og usaltede cashewnødder

Sådan gør du

Kog nudlerne efter anvisning på emballagen, men i usaltet vand, da resten af retten giver smagen. Kom dem i en sigte og overbrus dem med koldt vand. Afdryp dem i en sigte.

Snit forårsløgene og gem noget af den grønne top til pynt. Svits kød og forårsløg i olien på en pande til kødet har skiftet farve. Kom sojasovs, sambal oelek, presset hvidløg og reven ingefær i og kog det sammen under omrøring ca. 5 min. Lad det køle lidt af, mens du laver resten af salaten.

Skræl mangofrugten og skær den i tynde både. Skær gulerødderne i meget tynde stænger. Skær tomaterne i halve både. Skær agurken i små tern. Bland mango og grønsager i en skål. Pisk ingredienserne til marinaden sammen og vend i salaten.

Kom nudlerne på 4 tallerkner. Kom salaten og kød over og pynt med grøn løgtop og koriander. Rist cashewnødderne på en tør pande og drys dem over.

Opdateret 27.08.2012
MENU