Gå til hovedindholdet

Stroganoff med mos af rødder

Nøglehulsmærket opskrift til 4 personer

Stroganoff med mos af rødder

Du skal bruge

Mos af rødder

600 g kartofler, i mindre stykker
½ knoldselleri, ca. 375 g, i mindre stykker
1 gulerod, i mindre stykker
1 persillerod, ca. 140 g, i mindre stykker
25 g smør
1 spsk. koldpresset rapsolie/olivenolie
1 tsk. groft salt
Peber

Herre Stroganoff

600 g kalvetykstegsfilet eller gris, magert og afpudset
2 tsk. koldpresset rapsolie/olivenolie til stegning
1½ tsk. groft salt
Peber
6 tomater i både
2 alm. løg i både
1-2 hvidløg, hakket
1½ dl hvidvin eller vand
3 dl skyr
1½ tsk. groft salt
1½ dl frisk persille

Sure agurker

½ liter vineddike

½ dl akaciehonning
2 spsk. korianderfrø
1 bundt frisk koriander
2 agurker
1 lime

Sådan gør du

Mos af rødder

Kartofler og selleri sættes over at koge. Når de er møre efter 15 minutter, tilsættes de øvrige grønsager, der koges videre i 5 minutter. Hæld vandet fra.

Tilsæt smør og koldpresset rapsolie/olivenolie, og blend til vi har en lækker mos. Smag til med 1 tsk. groft salt og peber Server med lidt frisk persille på toppen.

Herre Stroganoff

Kødet skæres i strimler på 2 cm i tykkelse. Rist det på panden i 4-6 minutter under omrøring i 1 tsk. olie. Krydres med 1½ tsk. groft salt og peber. Rist tomater løg og hvidløg af på panden i 1 tsk. olie et par minutter. Tilsæt hvidvin eller vand og lad det simre i ca. 30 minutter.

Når det meste væske er fordampet tilsættes skyr – retten må ikke koge efter at skyren er tilsat. Smag til med 1-1½ tsk. groft salt. Server straks med persille ud over.

Sure agurker

Vineddiken koges op med akaciehonning og korianderfrø. Lad det koge ca. 2 minutter og sluk. Lad det stå i 5 minutter. Skræl agurkerne, halver dem og skær dem i 10-12 stykker. Pluk de friske koriander i skålen med agurkerne, samt saft og skal af lime. Hæld vineddikelagen på og lad det trække inden de sure sager nydes.

Tip

Sure agurker kunne bare være et godt glas fra supermarkedet, din mormor eller mor. Bare du napper de gode.

Opdateret
MENU