Gå til hovedindholdet

Stjerneskud

Opskrift til 4 personer

Stjerneskud

Du skal bruge

Tomatdressing

2 tomater (ca. 175 g)
2 dl creme fraiche 18 %
½ dl fintklippede friske dildkviste
½ tsk. sukker
½ tsk. groft salt
Friskkværnet peber

Fiskefileter

600 g rødspættefileter – flået på begge sider (ca. 8 stk.)
1 æg
1 spsk. vand
3 spsk. rasp
½ tsk. groft salt
Friskkværnet peber
25 g smør
1 dl vand
1 dl tør hvidvin, fx Riesling eller æblemost

Tilbehør

8 salatblade
4 skiver ristet rugbrød
1 glas lakserogn
200 g rejer eller krebsehaler
16 dampede grønne eller hvide asparges (ca. 400 g)
1 citron

Pynt

Dild

Sådan gør du

Tomatdressing

Del tomaterne i kvarte og fjern kernerne. Skær tomatkødet
i små tern og vend det sammen med fraiche, ½ tsk. groft salt og
de øvrige ingredienser. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 minutter.

Rødspættefileter

Del rødspættefileterne på langs. Pisk æg og vand let sammen med en gaffel. Bland rasp, salt og friskkværnet peber. Smelt
smør på en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Vend halvdelen af fiskene først i æg og derefter i raspblandingen. Steg dem i ca. 2 minutter på hver side.

Bring vand og hvidvin i kog i en sauterpande imens. Drys resten af fiskene med ½ tsk. groft salt og peber. Damp dem ved jævn varme og under låg i ca. 4 minutter. Tag dem op, og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.

Læg en skive rugbrød på hver tallerken. Anret salat, stegt og dampet fisk, lidt tomatdressing, lakserogn, rejer og asparges herpå. Pynt med dild og server resten af dressingen til.

Opdateret
MENU