Gå til hovedindholdet

Stegte sild på kartoffelkompot

Opskrift til 4 personer

Stegte sild på kartoffelkompot

Du skal bruge

Kartoffelkompot

600 g uskrællede kartofler
200 g pastinak i mindre stykker
50 g kvark 0,2 % eller skyr 0,2 %
25 g smør
½ dl æbleeddike
¾ tsk. groft salt

Stegte sild

½ dl rapsolie
12 sildefileter – dryp af på et viskestykke
½ tsk. groft salt

Tilbehør

200 g groft rugbrød i tern
100 g radiser i tynde skiver, brug fx mandolinjern og læg dem i koldt vand
1 æble i tynde skiver, fx Ingrid Marie
100 g syltede asier i mindre stykker
4 æggeblommer

Pynt

Purløg

Sådan gør du

Kartoffelkompot

Kog kartofler og pastinak i usaltet vand til de er møre. Hæld vandet fra grønsagerne og mos dem groft, fx med en kartoffelstøder. Tilsæt kvark, smør,æbleeddike og ½ tsk. groft salt.

Rist rugbrødet på en tør pande først ved kraftig varme i ca. 10 minutter – rør af og til. Skru ned til jævn varme og rist rugbrødet i yderligere ca. 10 minutter, stadig under omrøring. Lad brødet køle let af på bagepapir på en rist.

Stegte sild

Varm olien på en pande. Klip finnerne af sildefileterne. Steg fileterne på skindsiden ved kraftig varme i ca. 5 minutter. Skru ned til svag varme, vend fileterne og steg dem yderligere i ca. 1 minut. Drys dem med ¼ tsk. groft salt.

Fordel kartoffelkompotten på 4 tallerkener og anret sild, asier og æggeblomme herpå. Server resten af tilbehøret ved siden af.

Tips

Denne ret kan laves med alle slags fisk.

Æggeblomme kan undlades.

Opdateret
MENU