Gå til hovedindholdet

Stegte rødspætter med persillesauce

Nøglehulsmærket opskrift til 4 personer

Stegte rødspætter med persillesauce

Du skal bruge

4 rensede rødspætter, ca. 800 g
1 æg
2 dl rasp
1 tsk. groft salt
peber
15 g smør og 2 spsk. olie til stegning
pynt: citronskiver

Persillesovs

15 g smør
4 dl minimælk
2 spsk. hvedemel
2-3 spsk. hakket persille
½ tsk. sukker
1 tsk. groft salt
peber
½ kg grønne asparges

Tilbehør

1 kg kartofler

Sådan gør du

Kog kartoflerne ca. 18 min i usaltet vand, da resten af retten giver smagen.

Skyl og tør fiskene med køkkenrulle. Vend rødspætterne i sammenpisket i æg og derefter i rasp krydret med 1 tsk. salt og peber. Steg rødspætterne på en sliplet pande i en blanding af smør og olie, til de er gennemstegte, ca. 5 min. på hver side. Ved servering pyntes rødspætterne med citronskiver.

Kom smør i en gryde sammen med 2 dl af mælken og kog det op. Ryst en meljævning af resten af mælken og hvedemel. Kom det i den kogende mælk under omrøring. Kog sovsen igennem 4-5 min. under omrøring. Smag sovsen til med persille, sukker, salt og peber.

Skær eller knæk den træede ende af aspargeserne af. Kog dem ca. 3 min. i usaltet vand.

Tips

I stedet for rasp kan du bruge 1 dl rugmel.

Vil du have lidt mere saltsmag, kan du tilsætte ½ tsk. groft salt til aspargesenes og /eller kartoflernes kogevand.

Opdateret 27.08.2012
MENU