Gå til hovedindholdet

Stegt kylling med skilt sovs og grønkålssalat

Opskrift til 4 personer

Stegt kylling med skilt sovs og grønkålssalat

Du skal bruge

Stegt kylling

1 kg kartofler i grove tern
1 tsk. olivenolie
½ tsk. groft salt
1 renset kylling (ca. 1.200 g)
1 dl kruspersillekviste
½ dl små timiankviste
1 citron i kvarte
½ tsk. groft salt
1 dl madlavningsfløde 8 %
2 dl vand
1 spsk. hønsebouillonpulver

Grønkålssalat

200 g finthakket grønkål (brug gerne foodprocessor)
3 gulerødder i meget tynde stave (ca. 200 g)
2 pærer i tynde skiver (ca. 250 g)
1-1½ spsk. olivenolie
1 spsk. sennep
3 spsk. balsamicoeddike eller citronsaft
1 dl æblejuice
¼ tsk. groft salt

Sådan gør du

Stegt kylling

Kom kartoflerne i en bradepande (ca. 24 x 28 cm) og vend dem med 1 tsk. olie og ½ tsk. groft salt. Fyld den rengjorte kylling med persille, timian og citron. Gnid den godt med ½ tsk. groft salt og læg den, med brystet opad, på kartoflerne. Steg kylling og kartofler øverst i ovnen i ca. 45 minutter ved 200° varmluft. Tilsæt madlavningsfløde, vand og bouillon og steg retten færdig i ca. 15 minutter til kartofler og kylling er færdig. Partér kyllingen og læg kyllingestykkerne tilbage i bradepanden.

Grønkålssalat

Rør en dressing af 1-1½ spsk. olie, sennep, balsamicoeddike, æblejuice og ¼ tsk. groft salt. Bland grønkålen med gulerødder og pærer og vend salaten med dressingen.

Server den stegte kylling med kartoflerne i skilt sovs sammen med grønkålssalaten.

Tips

Ribsgele, asier eller agurkesalat passer godt til retten.

Er der kylling til overs, kan du bruge det til madpakken dagen efter.

Opdateret
MENU