Gå til hovedindholdet

Stegt flæsk med persillesovs

Opskrift til 4 personer

Stegt flæsk med persillesovs

Du skal bruge

Stegt flæsk

16 skiver letsaltet flæsk (ca. 800 g)
1 tsk. groft salt

Persillesovs

10 g smør
2 spsk. hvedemel
3 dl minimælk
½ dl kartoffelvand
2 dl finthakket bredbladet persille
½ tsk. groft salt

Kartofler

1 kg små, skrællede kartofler koges i vand med ½ tsk. groft salt

Sådan gør du

Stegt flæsk

Bank flæskeskiverne godt flade og drys med 1 tsk. groft salt. Lad dem trække tildækket i ca. 2 timer i køleskabet. Dup flæsket tørt, læg det på en plade med bagepapir og steg flæskeskiverne midt i ovnen ved 250° varmluft i ca. 20 minutter. Vend skiverne undervejs. Tag det stegte, sprøde flæsk ud og læg det på fedtsugende papir.

Persillesovs

Smelt smørret i en lille tykbundet gryde. Tilsæt mel og pisk det godt sammen ved jævn varme. Hæld mælken i lidt ad gangen og pisk godt hele tiden. Tilsæt kartoffelvand til du har den ønskede konsistens. Tilsæt persille og ½ tsk. salt og kog sovsen igennem.

Server den stegte flæsk sammen med kartofler og persillesovs.

Opdateret
MENU