Gå til hovedindholdet

Rugbrødsmadder og gnavegrønt

Nøglehulsmærket opskrift til 4 personer

Rugbrødsmadder og gnavegrønt

Du skal bruge

6 skiver fuldkorns rugbrød 
2 forårsløg eller karse
1 spsk. mayonnaise
½ tsk. karry
2 salatblade
100 g marineret sild eller makrel i tomat
2 hårdkogte æg
1 spsk. mayonnaise
2 spsk. karse
½ tsk. groft salt
2 fuldkornsboller, 75 g pr. stk.
4 kogte, kolde kartofler
½ rød peber
4 tsk. klippet purløg
peber
4 skiver ost, maks. 17% fedt, 60 g
8 radiser

Tilbehør

4 gulerødder
1 peberfrugt
1 agurk
2 tomater

Sådan gør du

Smør 4 halve skiver rugbrød med 1 spsk. mayonnaise evt. rørt med karry. Læg et ½ salatblad på hver. Fordel sild på brødene og drys snittet forårsløg over.

Fordel skiver af hårdkogt æg på 4 halve skiver rugbrød. Pynt med 1 spsk. mayonnaise og karse og krydr med ½ tsk. salt og peber.

Læg skiver af kartofler på 4 halve skiver rugbrød. Pynt med tern af peberfrugt og purløg.

Læg ost på halve fuldkornsboller. Pynt med radiser.

Spis madderne med gulerødder, peberfrugt og agurk i stave og tomater i både.

Opdateret 27.08.2012
MENU