Gå til hovedindholdet

Roastbeef med kold kartoffelsalat

Nøglehulsmærket opskrift til 4 personer

Roastbeef med kold kartoffelsalat

Du skal bruge

500 g okseinderlår gerne kødkvæg eller ungokse, snøret til roastbeef
1 tsk. groft salt
peber
1 spsk. olie

Kold kartoffelsalat

1 kg kartofler, kogte og kolde
2 dl fromage frais eller andet surmælksprodukt med maks. 0,7% fedt
3 spsk. mayonnaise, 80% fedt
1 lille finthakket hvidt salatløg
2 spsk. finthakket dild
1 tsk. dijonsennep
½ tsk. sukker
1 tsk. groft salt
peber
250 g radiser

Tilbehør

200 g fuldkornsrugbrød, 4 skiver
4 gulerødder
½ agurk

Sådan gør du

Krydr kødet med 1 tsk. salt og peber. Brun kødet på alle sider i olie på en pande. Læg herefter stegen i en bradepande eller ovnfast fad. Steg kødet i forvarmet ovn ved 160 grader ca. 30 min. Brug stegetermometer som skal vise 58-60 grader i kødets centrum alt efter, hvor rødt du ønsker det. Lad kødet hvile tildækket 15 min. Skær kødet i meget tynde skiver.

Skær kartoflerne i tern. Rør de øvrige ingredienser til kartoffelsalaten sammen til en dressing. Vend dressingen i kartoflerne. Skær radisserne i skiver og drys dem over.

Server kødet med kartoffelsalat, rugbrød, gulerods- og agurkestænger.

Obs. Hvis du først skal koge og afkøle kartoflerne, skal du beregne 2 timers ekstra tilberedningstid.

Tip

Dild kan udskiftes med purløg eller persille.

Opdateret 27.08.2012
MENU