Gå til hovedindholdet

Ristet laks med revet parmesan og rå blomkål

Nøglehulsmærket opskrift til 4 personer

Ristet laks med revet parmesan og rå blomkål

Du skal bruge

Rå blomkål

1 blomkål, ca. 480 g i små buketter
1 dl capers
1 citron, revet skal og saft
Peber
20 g parmesanost, revet

Fuldkornsris

35 g mandler, ristet 4 min og hakket
140 g fuldkornsris, koges uden salt efter anvisning på posen
2 lime, skal og saft
1 spsk. frisk mynte, groft plukket
1 spsk. frisk persille, groft plukket
1 tsk. chili, fint hakket
1 tsk. groft salt
Peber

Ristet laks

600 g laks i filet, delt i 4 lige store stykker
1 dl rugmel
1 tsk. koldpresset rapsolie/olivenolie
1 tsk. smør til stegning
½ tsk. groft salt
Peber

Sådan gør du

Revet parmesan og rå blomkål

Bland blomkål, capers og saft og revet skal af citronen. Smag til med peber. Til slut vendes reven parmesanost i.

Fuldkornsris med mandler

Kom de kogte ris i en skål. Tilsæt limesaft og -skal, mynte, persille, chili og mandler. Bland det nænsomt. Smag til med 1 tsk. groft salt og peber inden servering.

Ristet laks

Vend laksestykkerne i rugmel. Varm smør og koldpresset rapsolie/olivenolie op på en pande. Lad det blive varmt uden at brænde på. Steg fisken af på begge sider, ca. 2-3 minutter på hver side. Krydr med ½ tsk. groft salt og peber.

Opdateret
MENU