Gå til hovedindholdet

Porre-gulerodstærte med skinke

Nøglehulsopskrift til 4 personer

Porre-gulerodstærte med skinke

Du skal bruge

2½ spsk. olie
90 g hvedemel, 1½ dl
120 g rug- eller grahamsmel, 2 dl
¼ tsk. groft salt
1 æg
3½ spsk. vand
1 spsk. hvedemel til udrulning

Fyld

2 porrer eller 3 store løg
4 gulerødder eller 2 persillerødder, 280 g
100 g kogt røget skinke eller hamburgerryg, maks 10 % fedt
3 æg
1½ dl minimælk
1 spsk. hvedemel
½ tsk. groft salt
peber
50 g reven mild ost, maks. 17% fedt

Tilbehør

300 g fuldkornsboller eller brød
1 agurk i stænger

Sådan gør du

Pensl en tærteform 24 cm i diameter med 1 tsk. af olien. Kom resten af olien i en skål med hvedemel, rugmel og salt. Brug evt. en foodprocessor, det er hurtigst. Saml dejen med æg og vand. Lad dejen hvile tildækket 30 min. i køleskab.

Tryk dejen lidt ud på et meldrysset bord. Drys lidt mel over og udrul dejen med en kagerulle. Kom dejen i formen. Forbag bunden 10 min. i en forvarmet ovn ved 175 grader på midterste ovnribbe.

Rens og skyl porrerne godt. Skær dem i tynde skiver. Kog dem op 3-4 min. i usaltet vand. Riv gulerødderne.

Rør skinke skåret i tern, porrer, gulerødder, æg, mælk, hvedemel, salt, peber og ost sammen. Fordel massen i tærteformen. Bag tærten ca. 45 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe til den er gennembagt og gylden.

Server tærten med fuldkornbolle og agurkestænger.

Tips

Du kan lave en blandet salat med citronsaft over til tærten, i stedet for agurkestænger.

Undgå madspild

Hvis du har en rest af tærten tilovers, kan du sætte den i køleskabet lige så snart I er færdige med at spise. Retten kan opbevares tildækket i køleskabet et par dage. Varm retten godt igennem inden servering.

Gulerødder, pastinakker og og persillerødder kan holde sig 2-3 uger i køleskabets grønsagsskuffe. Pak dem i plastposer.

Opdateret 27.08.2012
MENU