Gå til hovedindholdet

Pizza med skinke og champignon

Nøglehulsmærket opskrift til 4 personer

Pizza med skinke og champignon

Du skal bruge

25 g gær
2¾ dl lunken vand
150 g hvedemel, 2½ dl
¾ tsk. groft salt 
250 g hvidhvede-, grahams- eller speltmel, 4 dl

Fyld

1 løg
2 dl tomatpuré
1 dl bouillon
200 g kogt, røget skinke, maks. 10 % fedt
200 g champignon
100 g revet mild ost, maks. 17% fedt
1 spsk. oregano
2 spsk. olie fx olivenolie eller koldpresset rapsolie

Tilbehør

½ kg gulerødder i stænger
½ agurk i stænger

Sådan gør du

Udrør gæren i vandet. Tag ½ dl hvedemel fra og gem det til udrulning senere. Tilsæt hvedemel og de øvrige ingredienser til dejen. Rør dejen godt sammen, den skal være klistret og fugtig. Lad den hæve ca. 1 time et lunt sted tildækket. Rul dejen ud på et meldrysset bord til 4 portionspizzaer eller en stor pizza ca. ½ cm tyk.

Hak løget. Rens champignoner og skær dem i skiver. Kog tomatpuré og bouillon op og tilsæt løg. Kog det sammen ca. 5 min. uden låg. Tomatsovsen skal være tykflydende. Smør tomatsovs på pizzabunden. Fordel skinke i skiver, champignon og ost over. Drys med oregano og dryp med olie. Stil pizzaerne i en overvarmet ovn ved 225 grader på midterste ovnribbe ca. 20 min.

Server pizza med gulerødder og agurk i stænger.

Tips

Dejen kan koldhæves i køleskabet 10-12 timer. I så fald kan du nøjes med at komme 10 g gær i. Lad dejen stå ca. 30 min. ved køkkentemperatur inden du udruller den.

Undgå madspild

Overskud af pizza kan bruges dagen efter i madkassen.

Opdateret 27.08.2012
MENU