Gå til hovedindholdet

Pizza med kebab

Nøglehulsmærket opskrift til 4 personer

Pizza med kebab

Du skal bruge

25 g gær
2¾ dl lunken vand
¾ tsk. groft salt 
250 g hvidhvede-, grahams- eller speltmel, 4 dl
150 g hvedemel, 2½ dl

Fyld

200 g mørt oksekød, fx engelsk bøf eller lammemørbrad
2 løg
1 spsk. olie
2 tsk. kebab krydderi eller karry
200 g grønne bønner, evt. fra frost
2 dl tomatpuré
½ dl vand
1 tsk. groft salt
peber
100 g revet mild ost, maks. 17% fedt
2 tsk. oregano
1 spsk. olie

Desuden

200 g spæd salat eller icebergsalat
2 dl fromage frais 0,3% eller andet surmælksprodukt med maks. 0,7 % fedt

Sådan gør du

Udrør gæren i vandet. Tag ½ dl hvedemel fra og gem det til udrulning senere. Tilsæt de øvrige ingredienser til dejen. Ælt dejen smidig. Lad den hæve ca. 1 time et lunt sted tildækket. Rul dejen ud til 2-4 pizzaer ca. ½ cm tyk.

Skær kødet i tynde strimler. Hak løgene. Steg kødstrimlerne og løg i olie på en pande. Tilsæt kebabkrydderi og steg det kort med. Nip bønnerne og skær dem 2 cm stykker. Kom bønner, tomatpuré og vand ved kødet og kog det sammen ca. 3-4 min. Krydr med 1 tsk. salt og peber. Kom kødsovsen på pizzaerne. Drys osten over. Drys oregano over. Dryp med olie.

Bag pizzaerne i en forvarmet ovn ved 225 °C på midterste ovnribbe ca. 20 min.

Fordel noget af den godt skyllede og afdryppede salat over pizzaerne og dryp fromage frais over. Server resten af salaten til.

Tips

Du kan også bruge roastbeef skåret i tynde strimler. I så fald kan der nøjes med ½ tsk. salt i kødsovsen.

Dejen kan koldhæves i køleskabet 10-12 timer. I så fald kan du nøjes med at komme 10 g gær i. Lad dejen stå ca. 30 min. ved køkkentemperatur inden du udruller den.

Opdateret 27.08.2012
MENU