Gå til hovedindholdet

Pizza med hakket kød og peberfrugter med hvidkålssalat

Nøglehulsmærket opskrift til 4 personer

Pizza med hakket kød og peberfrugter med hvidkålssalat

Du skal bruge

25 g gær
2½ dl lunkent vand
¾ tsk. groft salt
225 g hvidhvede-, grahams- eller speltmel, 3¾ dl
150 g hvedemel, 2½ dl

Fyld

1 peberfrugt
1 stort løg
2 gulerødder
1 tsk. olie
200 g hakket okse-, svine-, lamme- eller kyllingekød, maks. 10% fedt
3 dl tomatpuré
½ dl bouillon
½ tsk. groft salt

Desuden

100 g revet mild ost, maks. 17% fedt
2 tsk. oregano

Hvidkålssalat

1/6 hvidkål, ca. 250 g renset vægt
1 appelsin
2 æbler
1 spsk. citronsaft
2 tsk. olie, fx koldpresset rapsolie eller olivenolie
½ tsk. groft salt
peber
1 spsk. mandler i flager eller hakkede

Sådan gør du

Udrør gæren i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser til dejen og ælt den smidig. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time.

Skær peberfrugter og løg i små tern. Riv gulerødderne. Svits løg, peberfrugt og gulerod i olie sammen med kødet. Kom tomatpuré og bouillon ved og kog det uden låg i 5-10 min. Smag til med ½ tsk. salt. Rul dejen ud ca. ½ cm tyk og læg den på bagepapir på en bageplade. Fordel kødfyldet på pizzabunden. Drys ost over. Drys med oregano.

Stil pizzaen i en forvarmet ovn ved 225 grader i ca. 20 min.

Snit hvidkål fint. Bland den med halve appelsinbåde og æbler i tynde både. Bland citronsaft og olie og smag til med ½ tsk. salt og peber. Vend det i salaten. Pynt med mandler.

Tips

Til pizzafyldet: Revet selleri, persillerødder, pastinakker eller snittet porre m.v. kan bruges i stedet for peberfrugt.

Til salat: Spidskål, rødkål eller savojkål kan bruges fintsnittet i stedet for hvidkål.

I stedet for appelsiner og æbler kan bruges grape, pærer, nektariner, ferskner, ananas, klementiner/mandariner eller melon.

I stedet for mandler kan bruges nødder, pinjekerner, tørrede abrikoser i strimler, rosiner eller tørrede tranebær.

Mandler kan ristes på en tør pande.

Undgå madspild

Har du kål tilovers, kan du opbevare det i en plastpose i køleskabets grønsagsskuffe 1-2 uger. Brug det fx i lynstegte retter.

Opdateret 27.08.2012
MENU