Gå til hovedindholdet

Pasta med skinke og ærter

Nøglehulsmærket opskrift til 4 personer

Pasta med skinke og ærter

Du skal bruge

400 g fuldkornspasta, fx skruer
3 løg eller 1 porre
3 spsk. olie
2 dl bouillon
2 tsk. majsstivelse
2 dl minimælk
1 spsk. citronsaft
1 tsk. groft salt
peber
150 g kogt røget skinke, maks. 10% fedt
300 g fine ærter fra frost
50 g friskrevet parmesan, 1 dl
Pynt: evt. persille, basilikum eller dild

Tilbehør

300 g gulerødder

Sådan gør du

Kog pastaen efter anvisning på emballagen, men uden salt, da resten af retten giver smagen.

Hak løgene. Svits løget i olie. Tilsæt bouillon. Kog det sammen ca. 5 min. Udrør majsstivelsen i mælken og rør det i. Kog kort igennem. Smag til med citronsaft, 1 tsk. salt og peber. Skær skinken i små tern. Kom ærter og skinke i retten. Varm retten igennem under omrøring.

Vend sovsen i pastaen. Drys med parmesan.

Server gulerødder skåret i stave til pastaretten.

Tips

I stedet for skinke kan du fordele 100 g røget laks i strimler eller 150 g afdryppet tun fra dåse over den færdige ret. I så fald kan du udelade parmesan.

Sovsen kan smages til med 1-2 tsk. fintrevet usprøjtet citronskal.

Undgå madspild

Gulerødder, pastinakker og rødbeder kan holde sig to til tre uger i køleskabets grønsagsskuffe. Pak dem i plastposer.

Opdateret 27.08.2012
MENU