Gå til hovedindholdet

Pasta med pesto, bønner og kartofler

Nøglehulsmærket opskrift til 4 personer

Pasta med pesto, bønner og kartofler

Du skal bruge

Pesto

1 bakke frisk basilikum eller 1 bundt persille, ca. 40 g renset vægt
50 g parmesanost, 1 dl
30 g pinjekerner, mandler eller hasselnødder
1 fed hvidløg
½ tsk. groft salt
peber
3 spsk. olie, fx olivenolie eller koldpresset rapsolie
1 spsk. citronsaft eller æbleeddike

Desuden

300 g fuldkornspasta, fx spagetti, rå vægt
300 g kartofler
300 g grønne bønner
½ spidskål, ¼ hvidkål eller 1 lille savoykål, ca. 300 g renset vægt
2 løg
1 tsk. groft salt
peber

Tilbehør

200 g fuldkornsbrød

Sådan gør du

Klip basilikummen af og skyl den. Kom den i en foodprocessor eller blender sammen med frisk revet parmesanost, presset hvidløg, pinjekerner, salt og peber. Mix det hele sammen. Mix olie og citronsaft i.

Kog pastaen efter anvisning på emballagen men uden salt, da resten af retten giver smagen.

Skræl kartoflerne og skær dem 1 cm tern. Nip bønnerne, hvis du bruger friske. Snit spidskålen fint. Skær løgene i tern. Kog først kartoflerne 3-4 min. i usaltet vand. Kom bønner, spidskål og løg i og kog yderligere 5-6 min. Kog kun 3-4 min. hvis du bruger frosne bønner. Afdryp det i en sigte. Vend pestoen i pasta, kartofler og grønsager. Krydr med 1 tsk. salt og peber.

Server fuldkornsbrød til retten.

Undgå madspild

Har du kål tilovers, kan du opbevare det i en plastpose i køleskabets grønsagsskuffe en til to uger. Brug det fx i lynstegte retter.

Opdateret 29.08.2012
MENU