Gå til hovedindholdet

Pasta med broccoli og laks

Nøglehulsmærket opskrift til 4 personer

Pasta med broccoli og laks

Du skal bruge

400 g fuldkornspasta, fx konkylier
500 g broccoli
2 porrer
3 spsk. olie, fx olivenolie eller koldpresset rapsolie
3 spsk. citronsaft
1 tsk. groft salt
peber
200 g røget laks
40 g hakkede mandler, evt. ristet på en tør pande, 4 spsk.

Sådan gør du

Kog pastaen efter anvisning på emballagen, men uden salt, da resten af retten giver smagen. Del broccolien i mindre buketter. Skær stokken i tern. Rens porrerne og skær dem i tynde ringe. Kog broccoli og porrer sammen med pastaen de sidste 4-5 min. af kogetiden. Afdryp pasta og grønsager i en sigte.

Kom pasta og grønsager i et fad og vend olivenolie og citronsaft i. Krydr med 1 tsk. salt og peber. Skær laksen i strimler. Fordel mandler og laks over pastaen.

Tips

Vil du gerne have lidt mere saltsmag, kan du tilsætte 1½ tsk. groft salt til pastaens kogevand.

Undgå madspild

Har du porre tilovers, kan du rense dem. Opbevar dem i køleskabets grønsagsskuffe i en plastpose. Her kan de holde sig en uges tid. Den øverste grønne, grove del af porretoppen, kan du skylle godt og fryse ned ved minus 18 grader. Toppen kan holde sig et halvt års tid i fryseren.

Du kan koge porretoppen sammen med en kylling, hvor den vil give god smag til kogelagen (suppen). Hvis du har et køligt og tørt sted, kan du også sagtens gemme de urensede porre flere uger.

Opdateret 27.08.2012
MENU