Gå til hovedindholdet

Ovnæggekage med kartofler og broccoli

Nøglehulsmærket opskrift til 4 personer

Ovnæggekage med kartofler og broccoli

Du skal bruge

1 kg kartofler 
3-4 løg, 200 g
250 g broccoli 
1 dl hvedemel 
2 tsk. groft salt
peber
1 dl minimælk 
½ spsk. olie 
8 æg 200 g
hytteost, maks. 1,5% fedt 
1 tsk. olie til smøring af fadet 

Pynt:

Evt. persille 
4 tomater

Sådan gør du

Skær kartoflerne i skiver ca. ½ cm tykke og kog dem i usaltet vand 5 min. Skær løgene i tern. Skær broccolien i små buketter og stokken i små tern. Kog løg og broccoli sammen med kartoflerne yderligere 4-5 min. Afdryp kartofler, løg og broccoli i en sigte. 

Pisk hvedemel, 2 tsk. salt, peber, mælk og olie sammen i en skål. Tilsæt æg og hytteost og pisk blandingen let sammen. Vend forsigtigt kartofler, løg og broccoli i. Hæld blandingen i et smurt ovnfast fad og bag æggekagen på midterste ovnribbe ved 200 grader i ca. 30-40 min. til den er gennembagt.

Server tomater i både til æggekagen som evt. er pyntet med persille.

Tips

Du kan komme 1 dl hakket persille i æggekagen.

Er velegnet til madpakken næste dag. 

Opdateret 27.08.2012
MENU