Gå til hovedindholdet

Omelet med spinat og tomat

Nøglehulsmærket opskrift til 4 personer

Omelet med spinat og tomat

Du skal bruge

200 g spæd spinat eller 100 g hel spinat fra frost 
3 porrer 
2 dl vand
4 tomater 
8 æg 
1 dl minimælk 
1 tsk. groft salt 
peber
2 tsk. olie 
200 g hytteost, maks. 1,5% fedt 

Tilbehør

400 g fuldkornsrugbrød, 8 skiver
2 dl tomatketchup
4 appelsiner

Sådan gør du

Skyl spinaten grundigt. Rens porrerne grundigt og skær dem i skiver. Kog vandet op i en gryde. Kom porreringene i og kog dem 2-3 min. Kom spinatbladene i og kog videre ca. 1 min. Afdryp i en sigte. Bland tomater i tern med porre- spinatblandingen. 

Del æggene i blommer og hvider. Pisk blommerne sammen med mælk, 1 tsk. salt og peber. Pisk æggehviderne stive. Vend æggehviderne forsigtigt rundt i blommemassen med en dejskraber. 

Varm en stor sliplet pande op med 2 tsk. olie. Hæld æggemassen på. Hvis du steger 4 små portionsomeletter, skal du kun bruge ½ tsk. olie til hver. Lad den bage ved svag varme 10-15 min. Læg et låg over under bagningen. Når omeletten er gennembagt, løsnes den forsigtig fra panden og lad halvdelen af omeletten glide over på et serveringsfad. Fordel grønsagsblandingen og hytteosten herpå. Fold resten af omeletten over.

Server fuldkornsrugbrød, tomatketchup og appelsin til omeletten.

Undgå madspild

Har du porre tilovers, kan du rense dem. Opbevar dem i køleskabets grønsagsskuffe i en plastpose. Her kan de holde sig en uges tid.

Den øverste grønne, grove del af porretoppen, kan du skylle godt og fryse ned ved minus 18 grader. Toppen kan holde sig et halvt års tid i fryseren. Du kan koge porretoppen sammen med en kylling, hvor den vil give god smag til kogelagen (suppen).

Hvis du har et køligt og tørt sted, kan du også sagtens gemme de urensede porre flere uger.

Opdateret 27.08.2012
MENU