Gå til hovedindholdet

Oksegryde med krydrede ris (Baris cad iyo suoaar)

Nøglehulsmærket opskrift til 4 personer

Oksegryde med krydrede ris (Baris cad iyo suoaar)

Du skal bruge

2 løg
1 peberfrugt
2 eller 3 spsk. tamarind eller citronsaft
evt. 2 spsk. kogende vand
1 spsk. olie
4-5 spsk. friskrevet ingefær
2 fed hvidløg
400 g oksekød i tern, fx inderlår eller klump
1 dl bouillon
200 g ærter fra frost
200 g majs fra frost
1 rød peberfrugt

Ris

1 løg
1 spsk. olie
2 kanelstænger
7 dl vand
1 tsk. hel sort peberkorn
300 g fuldkornsris, fx natur eller brune ris, rå vægt

Sådan gør du

Hak løgene og skær peberfrugten i strimler. Er tamarindmassen tyk blandes den med 2 spsk. kogende vand. Er tamarinden flydende, så brug 3 spsk. af den og udelad vandet. Varm olien i en stor gryde og svits løgene til de er gyldne sammen med presset hvidløg og ingefær. Skær kødet i tern, ca. 2½ x 2½ cm. Tilsæt og brun kødet i løgblandingen. Tilsæt peberfrugtstrimler og tamarindmassen. Kom bouillon ved. Kog retten op og lad den små koge under låg i ca. 1 ½ time til kødet er mørt. Tilsæt ærter, majs og den røde peber i tern til retten og kog bring igen retten i kog. Lad retten småkoge 3-4 min.

Hak løget og svits det i olie til det er gyldent. Kom kanel og hele peberkorn i og svits kort. Kom vandet i og kog op. Kom risene i en sigte og overbrus dem med koldt vand. Afdryp risene og kom dem i gryden med løg og vand. Kog risen efter tidsanvisningen på emballagen.

Tips

Server gerne risen med kanel og peberkorn i, da det både dufter godt og pynter.

Undgå Madspild

Hvis du har en rest af gryderetten tilovers, skal du sætte den i køleskabet lige så snart I er færdige med at spise. Retten kan opbevares tildækket i køleskabet et par dage. Varm retten godt igennem inden servering.

Opdateret 27.08.2012
MENU