Gå til hovedindholdet

Mørbradgryde med champignon

Nøglehulsmærket opskrift til 4 personer

Mørbradgryde med champignon

Du skal bruge

1 svinemørbrad, ca. 500 g
4 spsk. hvedemel
1 tsk. groft salt
peber
3 spsk. olie
2 løg
50 g bacon i tern
250 g champignon i skiver
70 g tomatkoncentrat
1 spsk. paprika
1 spsk. oregano
3 dl bouillon
peber
2 dl minimælk
1 tsk. groft salt
peber

Desuden

500 g grønne bønner, evt. fra frost

Tilbehør

300 g (rå vægt) fuldkornsris fx natur- eller bruneris

Sådan gør du

Kog risen efter anvisning på emballagen, men uden salt, da resten af retten giver smagen.

Afpuds mørbraden. Skær den i 2 cm tykke bøffer. Bland hvedemelet med 1 tsk. salt og peber. Vend bøfferne heri.

Varm olien i en stegegryde. Brun bøfferne heri ad et par omgange. Tag dem op på en tallerken efterhånden.

Hak løgene. Svits bacon 2-3 min. i en gryde. Kom herefter løg og champignon i og svits dem med et par min. Drys resten af melblandingen over og vend godt rundt. Kom kødet tilbage i gryden sammen med tomatkoncentrat, paprika, oregano, bouillon og peber. Kog op. Lad gryden småkoge under låg ca. 15 min. Kom mælken i og kog op 1-2 min. under omrøring. Smag til med 1 tsk. salt og peber.

Nip bønnerne, skyl dem og kog dem 6 min. i usaltet vand, da resten af retten giver smagen. Hvis du bruger bønner fra frost skal du kun koge dem 3-4 min. Afdryp bønnerne i en sigte.

Tips

Vil du gerne have lidt mere saltsmag, kan du tilsætte ½ tsk. groft salt til grønsagernes kogevand.

Undgå madspild

Hvis du har en rest af gryderetten tilovers, kan du sætte den i køleskabet lige så snart I er færdige med at spise. Retten kan opbevares tildækket i køleskabet et par dage. Varm retten godt igennem inden servering. Du kan smage retten ekstra til med balsamicoeddike og evt. lidt ribsgelé.

Opdateret 27.08.2012
MENU