Gå til hovedindholdet

Medaljoner af gris med rodfrugter

Nøglehulsmærket opskrift til 4 personer

Medaljoner af gris med rodfrugter

Du skal bruge

Medaljoner af gris

600 g svinefilet, 4 medaljoner á 150 g
1 tsk. groft salt
Peber
1 tsk. honning
4 rosmarinkviste/timian/persille

Rodfrugter

1 porrer i stykker á 1½ cm
½ knoldselleri, ca. 375 g i stykker á 1½ cm
2 gulerødder i stykker á 1½ cm
2 rødbeder, ca. 220 g i stykker á 1½ cm
3 jordskokker, ca. 50 g i stykker á 1½ cm
3 spsk. koldpresset rapsolie/olivenolie
1 tsk. groft salt
Peber
1 blodgrape/appelsin uden skræl i både delt i 2
1 spsk. koldpresset rapsolie/olivenolie

Tilbehør

400 g fuldkornsbrød, nøglehulsmærket

Sådan gør du

Medaljoner af gris

Grill svinemedaljonerne 10-12 minutter på den ene side, vend medaljonerne og grill dem 10-12 minutter på den anden side. Du kan enten grille dem i ovnen eller på grillen udenfor. Hvis du griller i ovnen, grill da medaljonerne af på panden 1 minut på hver side, derefter i en forvarmet ovn ved 170 grader varmluft i 15 minutter. Krydres med 1 tsk. groft salt og peber. Honning smøres på og rosmarinkviste lægges på medaljonerne.

Rodfrugter

Vend grøntsagerne i 1 spsk. koldpresset rapsolie/olivenolie og læg dem i et ildfast fad. Sæt fadet i ovnen ved 170 grader i 15 minutter og rør godt rundt i fadet undervejs. Hvis du tilbereder kødet på grillen, lægges grøntsagerne i en aluform på grillen i 10 minutter.

Bland grønsagerne med 1 tsk. groft salt og peber. Tilsæt blodgrape og smag til med koldpresset rapsolie/olivenolie. Fuldkornsbrødet lunes på grillen eller i en forvarmet ovn ved 180 grader i 7-10 minutter.

Opdateret
MENU