Gå til hovedindholdet

Marineret kylling i wok

Nøglehulsmærket opskrift til 4 personer

Marineret kylling i wok

Du skal bruge

300 g fuldkornsris fx natur- eller bruneris, rå vægt 
500 g kyllingebrystfilet

Marinade

3 spsk. sojasovs
2 spsk. friskreven ingefær
1-2 fed presset hvidløg
2 tsk. hvedemel

Desuden

2 gulerødder
1 porre
500 g broccoli
2 spsk. olie
1 dl vand
2 spsk. sojasovs
2 spsk. lime- eller citronsaft
1 tsk. sukker

Sådan gør du

Kog risene efter anvisningen på emballagen, men uden salt, da resten af retten giver smagen.

Skær kyllingefileterne i strimler. Pisk marinaden sammen og vend kyllingestrimlerne heri. Lad det trække 10 min.

Skær gulerødderne i stave. Rens porren og skær den i 4-5 cm lange tynde strimler. Skær broccolien i små buketter og skær stokken i stave.

Varm en wok eller stegegryde op med olien. Steg kyllingekødet ca. 5 min. Vend først rundt i kødet, når det har dannet stegeskorpe på den ene side. Når kødet er gyldent på alle sider, kommes gulerødder, porrer og broccoli i og steges med 3-4 min. Tilsæt vand, sojasovs, limesaft og sukker. Kog retten igennem 3-4 min. mens der vendes rundt i den. Tjek at kyllingekødet er gennemstegt.

Tip

I stedet for gulerødder, porre og broccoli kan du bruge 800 g wokgrønsager fra frost.

Undgå madspild

Har du porre tilovers, kan du rense dem. Opbevar dem i køleskabets grønsagsskuffe i en plastpose. Her kan de holde sig en uges tid. Den øverste grønne, grove del af porretoppen, kan du skylle godt og fryse ned ved minus 18 grader. Toppen kan holde sig et halvt års tid i fryseren. Du kan koge porretoppen sammen med en kylling, hvor den vil give god smag til kogelagen (suppen). Hvis du har et køligt og tørt sted, kan du også sagtens gemme de urensede porre flere uger.

Opdateret 27.08.2012
MENU