Gå til hovedindholdet

Lasagne

Nøglehulsmærket opskrift til 4 personer

Lasagne

Du skal bruge

1 stort løg
3 gulerødder
2 stænger bladselleri
400 g hakket oksekød, svinekød, lammekød eller kylling, maks. 10% fedt
1 dåse flåede hakkede tomater, 400 g
70 g tomatkoncentrat
2 dl bouillon
1 spsk. tørret oregano
1 tsk. frisk eller tørret timian
¾ tsk. groft salt
peber

Bechamelsovs

2½ spsk. hvedemel
5 dl minimælk
1 spsk. olie, fx olivenolie eller koldpresset rapsolie
1 tsk. groft salt
peber
evt. reven muskatnød

Desuden

1 tsk. olie til at smøre formen med
12 fuldkornslasagneplader
50 g revet mild ost, maks. 17% fedt
1 spsk. rasp
1-2 tsk. tørret oregano

Tilbehør

200 g fuldkornsboller eller -brød
200 g optøede majs

Sådan gør du

Skær løg, gulerødder og bladselleri i fine tern. Svits kødet til det har skiftet farve i en gryde uden fedtstof. Tilsæt løg, gulerødder, bladselleri, flåede tomater, tomatkoncentrat og bouillon. Krydr med oregano, timian, ¾ tsk. salt og peber. Lad kødsovsen koge uden låg i ca. 20 min.

Ryst hvedemelet ud i 1 dl kold mælk. Bring resten af mælken og olien i kog i en gryde under omrøring. Tilsæt meljævningen under omrøring. Kog sovsen igennem 4-5 min. under omrøring. Smag til med 1 tsk. salt, peber og evt. reven muskatnød.

Læg kødsovs, bechamelsovs og lasagneplader i 3 lag - lagvist i et smurt ovnfast fad. Slut med bechamelsovs og drys med ost, rasp og oregano. Stil fadet i ovnen ved 200 grader på midterste ovnribbe 30 -35 min.

Server majs og fuldkornsboller til lasagne.

Tip

I stedet for majs kan du servere en blandet salat dryppet med citronsaft til lasagnen.

Opdateret 27.08.2012
MENU